Rianne

Jong geleerd…
Van kleins af aan ben ik al bezig met koken. Ik vond het heerlijk! In de keuken stond ik naast mijn moeder en van haar leerde ik de kneepjes van het vak. Koken en experimenteren met voeding, ontspannen mij. Het koken voor anderen en hen dan zien genieten, maakt mij vrolijk en geeft mij energie.

 

Begeleiden
In mijn werk heeft gezondheid altijd een belangrijke rol gespeeld, evenals het begeleiden van mensen. Ik heb jarenlang als verpleegkundige chronisch zieke patiënten begeleid. Het idee wat mijn patiënten vaak hadden, was dat door een tijdelijke aanpassing van voeding en beweging het probleem/hun ziekte zou zijn opgelost. De werkelijkheid was anders. Gedurende deze periode heb ik gezien hoe moeilijk het is om je leefstijl blijvend te veranderen.

De voedselzandloper
De ommekeer in mijn kijk op voeding kwam voor mij in de vorm van een boek: ‘De voedselzandloper’ van Kris Verburgh. Tijdens het lezen van dit boek raakte ik in verwarring. Blijkbaar was wat ik at niet goed voor mij, terwijl ik me wel goed voelde. Maar wat moest ik dan eten? Door de hoeveelheid aan informatie werd ik geprikkeld om te onderzoeken wat dan voor mij de juiste voeding zou zijn.
Zo’n omslag maak je natuurlijk niet in een keer: ik deed het stap voor stap. Als eerste ben ik geraffineerde suikers weg gaan laten. Wat een positief effect had dat! Ik merkte dat ik me fitter en energieker voelde. Langzaam heb ik mijn ontdekkingstocht uitgebreid naar andere producten. Al na korte tijd zat ik lekkerder in mijn vel, viel ik af en had ik minder dipmomenten. Dit voelde goed!

Combinatie
Met Pure2eat kan ik mijn liefde en passie voor koken en eten én het begeleiden van anderen op een fantastische manier combineren. ‘Proef ons verhaal’ past dan ook echt bij mij en dat deel ik graag met heel Nederland!

Karin

Gezond, slank en gelukkig
Het was kerst 2012. Bij de V&D in Roosendaal zag ik het boek ‘Eet jezelf gezond, slank en gelukkig’ van Amber Albarda liggen. Het boek maakte iets in mij los. Ik heb altijd wel een paar kilo’s teveel gehad. Ik dacht dat ik wel gezond bezig was, maar was dat ook echt zo? En misschien kon ik ook wel iets gelukkiger zijn met mijzelf. Kortom: het boek ging mee naar huis.

Mergpijpjes
Thuisgekomen ging ik lezen en één zin in het boek bleef hangen: ‘voel wat eten met je doet’. Ik kocht een pak (heerlijke) mergpijpjes en nam er één. En nog één. En ging zo door tot het pak leeg was. Toen bleef ik zitten en ben ik letterlijk gaan voelen wat het met mij deed. Dat voelde niet fijn. Ik merkte dat ik moe werd en ik voelde de energie letterlijk uit mijn lijf wegstromen. Op dat moment besloot ik: dit wil ik niet meer!

Bewust kiezen
Meteen ben ik gestopt met het eten van koekjes en toetjes uit de supermarkt. Al snel had ik meer energie en zat ik lekkerder in mijn vel. Daarbij viel ik ook nog eens tien kilo af.
Op een gegeven moment besefte ik dat af en toe iets lekkers bij de thee toch wel fijn is. Een gezonde én lekkere koek was echter niet in de supermarkt te vinden. Toen ben ik in mijn eigen keuken gaan experimenteren en het resultaat was superlekker.
Om mij nog meer te verdiepen in gezonde voeding heb ik gekozen voor de studie natuurvoedingsadviseur.

Impact
Voordat ik het boek las, dacht ik dat ik best goed bezig was. Ik had niet gedacht dat de ongezonde producten die ik wel at zoveel impact op mij hadden. Nu heb ik hele dagen energie, zonder dipjes tussendoor. Ik ben afgevallen, voel me gelukkiger (doordat ik die keuze durfde te maken) en kan gebeurtenissen die op mijn pad komen makkelijker aan. En dat is wat ik iedereen gun!

Het verhaal van Pure2eat

Karin: “Ik ken Rianne al sinds 1995, lang voor de start van Pure2eat. Naast onze gesprekken over gezin, werk en volleybal gaan de gesprekken sinds 2013 ook over gezonde voeding. Toen mijn contract niet werd verlengd, kreeg ik de waardevolle tip van mijn dochter om van die ‘lekkere gezonde koekjes’ een bedrijf te maken. Naar aanleiding daarvan ben ik een plan gaan schrijven. Dit besprak ik met Rianne en – uiteraard – was zij hier enthousiast over. Niet veel later had Rianne een van haar twee banen opgezegd, want we besloten: wij gaan biologische en natuurlijke lekkernijen maken. Het was maart 2015 en Pure2eat was geboren!”

De boer en zijn eten
In het eerste jaar van Pure2eat merkten wij dat veel meer mensen gezond willen eten, maar het te druk hadden of het teveel gedoe vonden om het zelf te maken. In de winkel was echt gezond lekkers maar weinig te krijgen, dus besloten wij hen te helpen door lekkernijen te maken en te verkopen. In eerste instantie lieten wij onze klanten vooral ervaren dat biologisch en natuurlijk gezoet eten heel lekker kan zijn. Hoewel wij vaak positieve reacties kregen, merkten wij iets bijzonders op: er waren ook mensen die weerstand hadden tegen ‘gezonde voeding’ of tegen het woord ‘biologisch’. Het zorgde er soms letterlijk voor dat klanten onze producten niet wilden proeven. Wat de boer niet kent…

Andere leefstijl
Uit deze, voor ons verrassende, ervaring zijn de proeverijen ontstaan. Zo konden mensen kennis maken met onze producten, wij ons verhaal vertellen én direct vragen beantwoorden.
Gaandeweg merkten we dat mensen niet alleen willen proeven en uitleg krijgen, maar dat ze zelf aan de slag willen. Iets wat wij goed begrijpen en ook stimuleren!
Daarom hebben wij inspirerende presentaties, workshops en Fit Food ontwikkeld. Op deze manier kunnen wij zowel kennis overdragen en gezonde producten en recepten aanbieden als concrete handvatten geven. Deze combinatie zorgt voor bewustwording, waar een leefstijl met meer gezondheid, vitaliteit en energie uit voortkomt. Wij zijn heel blij dat we dit steeds weer bij onze klanten ervaren.
Ben jij nieuwsgierig wat voeding voor jou kan doen en wil je weten wat wij je te bieden hebben? Maak je keuze, klik op de button en doe mee!

Bijeenkomsten over gezonde voeding met een proeverij van lekkernijen!

Leer hoe je zelf makkelijk lekkernijen of een maaltijd maakt waarbij ook jij je energieker voelt!

Bestel in plaats van de standaard taart of maaltijd eens Fit Food voor jouw bijeenkomst of feestje!